Jesteś tutaj: Strona główna » Baza Wiedzy » ZDROWIE » Ziołowe sole mineralne

Ziołowe sole mineralne

Marka A.Vogel jest nierozerwalnie związana z życiem w zgodzie z naturą i odkryciami ekologicznymi.  Założyciel marki,  Alfred Vogel od zawsze uważał, iż natura jest znacznie bogatsza niż szafki z trucizną.

 

Zawsze miał wokół siebie świeże rośliny uprawiane organicznie, zebrane w optymalnym czasie, a przede wszystkim , przygotowane z wielką miłością,  które mógł wykorzystać do przygotowywania smacznych i zdrowych potraw. Każda receptura była przekazywana z pokolenia na pokolenia, aby nawet w obecnych czasach, w których narażeni jesteśmy na działanie syntetycznych produktów na nasz organizm, cieszyć się bogactwem natury.

 

Dążąc do  zbilansowania naszej diety, niestety często stajemy przed trudnymi wyborami, zjeść zdrowo czy smacznie. Firma Magnapharma umożliwiła nam połączenie tych  dwóch opcji na raz.

 

Sól morska Herbamare® z oferty firmy Vogel posiada zarówno znakomite walory smakowe jak i zdrowotne.

 

Jest  doskonałą alternatywą dla soli kuchennej i warzonej. Lepiej smakuje, a jej gruboziarnista struktura nadaje również ciekawy i apetyczny wygląd potrawom. Sól morska jest zdrowsza niż pozostałe rodzaje soli, gdyż jest pozyskiwana naturalną drogą poprzez odparowanie soli morskiej. Sole Herbamare® produkowane są na bazie soli morskiej pochodzącej z najczystszego regionu południowej Francji - Camargue. Każda sól zawiera  dodatkowo oryginalną mieszankę kilkunastu świeżo zebranych, ekologicznie uprawianych warzyw i ziół oraz algi bogate w minerały, a przede wszystkim w jod (nie wymaga więc sztucznego jodowania). 

 

 

 

Wszystkie produkty pochodzą ze ściśle kontrolowanych upraw ekologicznych prowadzonych zgodnie ze szwajcarskimi i europejskimi normami. Posiadają liczne certyfikaty taki jak EU Organic Certficate i Certificate Organic Bio Siusse oraz rzeszę pasjonatów zdrowego i smacznego jedzenia.

 

 

 

 

 

 

Sól morska ma uniwersalne zastosowanie w gastronomii, doskonale wzbogacając m.in. smak ryb i mięs. Ma ponadto zastosowanie jako środek konserwujący żywność, zapobiega również utracie soli mineralnych podczas gotowania warzyw. Reguluje także metabolizm i usprawnia przemianę materii. Ziołowe sole morskie idealnie nadają się do przyprawiania zarówno ciepłych, jak i zimnych  posiłków.

 

Na rynku dostępne są trzy rodzaje soli firmy A.Vogel, wszystkie charakteryzują się unikalną formułą i bogactwem smaku.

 

   

 

Sól Herbamare® Original to „królowa i matka” wśród wszystkich ziołowych soli morskich receptury A.Vogela. Jest ona wyjątkowa pod względem mocy przyprawiania i smaku. Została stworzona na bazie soli morskiej z rejonu Camargue (południowa Francja). Zawiera 12 świeżo zebranych, ekologicznie uprawianych warzyw i ziół zmieszanych z glonami bogatymi w minerały i jod.

 

Sól Herbamare®Diet dzięki zawartości świeżych ziół, w odróżnieniu od innych soli dietetycznych, posiada przyjemny smak. Zawiera chlorek potasu (zamiast chlorku sodu, który jest głównym składnikiem soli kuchennych), chlorek magnezu (jako substancja przeciwzbrylająca), suszone warzywa i zioła z ekologicznych plantacji oraz glony bogate w jod.  Szczególnie nadaje się do diet ubogich w sód (np. przy nadciśnieniu).  Unikalna metoda wytwarzania soli jest kluczem do jej niepowtarzalnego smaku: wszystkie warzywa i zioła są przetwarzane w dniu zbioru (najpóźniej 8 godzin po zebraniu).

 

Pikantna Herbamare®Spicy to idealna przyprawa do sosów, mięs oraz wszelkich pikantnych potraw. Znakomicie podkreśla smak dań na parze. Intensywny aromat oraz unikalna pikantność soli pozwalają na zredukowanie ilości stosowanej soli bez utraty jej smaku. Zawiera 15 świeżo zebranych warzyw i ziół, w tym, w odróżnieniu od Herbamare Original, również chili, pieprz i chrzan. Wszystkie składniki pochodzą ze ściśle kontrolowanych upraw ekologicznych, a sól jest dodatkowo wzbogacona w glony morskie o dużej zawartości minerałów i jodu.

 

 

Wszystkie ziołowe sole morskie są wolne od glutenu, laktozy, białka zwierzęcego, drożdży, dodatków smakowych, konserwantów, barwników, sztucznych przeciwutleniaczy, organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO), substancją przeciwzbrylającą jest występujący w tych produktach chlorek magnezu.

Dodaj komentarz

Komentarze



Inowacyjna gospodarka